Let's Socialize

Design Studio:
325-C Arlington Avenue

Charlotte, NC 28203
*By Appointment Only

Billing & Deliveries:
3421-M St. Vardell Lane
Charlotte, NC 28217

(704) 759-3920

hello@revisioncharlotte.com

Follow Us

Sedgefield Kitchen Addition

Like many 1950's ranch homes in the Sedgefield neighborhood, this house was really short on kitchen space. The floorplan was completely segmented so there wasn’t any way to entertain from the kitchen. By bumping out the back wall of the house and eliminating the small dining room, we were able to double the width of the new kitchen addition and open it up to the living space so friends and family wouldn’t be separated from their hostess.
Spaces Included:
Kitchens, Additions & Exteriors
Location:
Sedgefield, Charlotte, NC
Project Scope:
Custom Redesign

Since ample drawers, roll-out shelves, and pantry cabinets provided so much accessible storage space, our client opted for craftsman style casement windows in lieu of wall cabinets. An avid gardener, she now appreciates the beautiful view of her backyard gardens from the new windows. Natural light floods the kitchen and living space all throughout the day, making it feel larger and more cheerful. The wall-mounted chimney hood creates a focal point and symmetry across the back wall of the kitchen addition. The U-shaped layout and island provide more than enough counter space for prep and cleanup.

kitchen-addition-design-charlotte
Casement windows over the kitchen countertops are easier to open than double hung windows. They allow for a refreshing cross breeze and a relaxing view of the back yard gardens.
ranch-kitchen-addition

I chose ReVision because of the security I felt knowing the price wouldn’t differ from the fixed price contract. Also, I’m not a creative person, so I needed a designer to tell me what would look good. They handled everything! I didn’t have to do anything from a design or material standpoint. They made sure everything was perfect.”

Anne Marie Martin, Charlotte, NC

sedgefield-kitchen-addition-remodel
The drop-zone beneath the microwave cubby is the perfect place to charge electronics, and sort the mail outside of the main work zones.

Simple Materials & Subtle Contrast

Clean, shaker-style perimeter cabinets make the new kitchen addition feel larger than it is, while the dark gray stained island anchors the space and offers a contrast between the lighter granite counters and the red oak hardwood floors. A light gray, large format ceramic tile backsplash adds a subtle backdrop to the glass and stainless steel chimney hood. Soft beige walls bring warmth from the hardwood floors up to eye level, keeping the space from feeling cold.

ranch-kitchen-addition-before kitchen-addition-charlotte

CLIENT LOGIN

Case Design/Remodeling of Charlotte is now ReVision Design/Remodeling!
This is default text for notification bar