Let's Socialize

Design Studio:
325-C Arlington Avenue

Charlotte, NC 28203
*By Appointment Only

Billing & Deliveries:
3421-M St. Vardell Lane
Charlotte, NC 28217

(704) 759-3920

hello@revisioncharlotte.com

Follow Us

Galley Kitchen Remodel & Laundry Room Addition

This family of five was desperate to make their kitchen and dining areas more functional. Previously, their cramped kitchen and under-utilized sunroom left extra space where it was needed the least. The extensive redesign involved relocating several rooms, and the kitchen was no exception. Once the sunroom, the new kitchen features a galley style layout with a large central island. The quartzite countertops and slab backsplash paired with the exposed brick walls and reclaimed beam bring subtle texture to the otherwise elegant space.
Spaces Included:
Kitchens, Other Spaces, Additions & Exteriors
Location:
SouthPark, Charlotte, NC
Project Scope:
Custom Redesign

The former kitchen of this Foxcroft home, was converted to a wet bar and butler’s pantry. Conveniently located between the remodeled galley kitchen and formal dining room, this new bar area serves as the perfect transition space between the two. Whether arranging flowers from the farmer’s market, mixing up a craft cocktail for a guest, or throwing together a smoothie before a weekday morning workout, this versatile space provides additional storage and workspace away from the kitchen.

charlotte-kitchen-remodel-southpark
navy-island-quartzite-countertop-kitchen-remodel
wet-bar-design-charlotte-kitchen-remodel
butlers-pantry-design-kitchen-remodel
The built-in china cabinet provides valuable storage for special occasion pieces and stemware away from the kitchen. Seeded glass doors set these navy cabinets apart from the rest of the cabinets, letting you know the contents are not for everyday use.
mudroom-laundry-room-addition-kitchen-remodel
luxury-kitchen-remodel-design-charlotte
navy-island-quartzite-countertop-kitchen-remodel
The new wall between the wet bar and kitchen define them as two separate spaces while they remain semi-open to one another for improved traffic flow.
built-in-home-office-kitchen-remodel
The new built-in desk fills the alcove between the den and the kitchen where the laundry room once stood. This designated work-space keeps this busy family organized and prevents clutter from accumulating on the kitchen island.
laundry-mudroom-addition-kitchen-remodel
Purses, backpacks, keys, and dog food now all have a designated home, and the noise from the washing machine doesn’t echo throughout the entire first floor.

Laundry & Mudroom Addition

Bumping out a wall in the garage allowed for the combination and reconfiguration of two storage rooms to create the new laundry room and mudroom space. By capturing unused space from the garage, our design team was able to maximize the square footage under the existing roof with minimal changes to the footprint.

Now the whole family enters their home through the mudroom instead of the kitchen, ensuring wet paws and muddy boots don’t track through the house.

before-kitchen-remodel blue-white-kitchen-remodel
ReVision-Icon_Resize

Challenges & Goals

ReVision-Icon_Resize
Solutions

CLIENT LOGIN

Case Design/Remodeling of Charlotte is now ReVision Design/Remodeling!
This is default text for notification bar