Let's Socialize

Design Studio:
325-C Arlington Avenue

Charlotte, NC 28203
*By Appointment Only

Billing & Deliveries:
3421-M St. Vardell Lane
Charlotte, NC 28217

(704) 759-3920

hello@revisioncharlotte.com

Follow Us

Kitchen Redesign in Historic Dilworth

Located in the heart of historic Dilworth, redesigning the current kitchen within the existing structure while maintaining an appropriate aesthetic was important to the integrity of this home and the couple who live there. Slight modifications to the layout improved traffic flow and created more storage and counter space. What once felt like a dark and confined kitchen now feels more open and updated, without having to sacrifice any walls or original architectural details.
Spaces Included:
Kitchen
Location:
Dilworth, Charlotte, NC
Project Scope:
Pull & Replace

Eliminating the raised bar along the peninsula allows more light to filter into the kitchen from the adjoining breakfast area. The single level peninsula also doubles the amount of usable counter space, providing a convenient, flexible spot for homework, breakfast or appetizer station.

home-renovation-microwave-drawer-in-base-cabinet
For maximum efficiency, microwaves should always be located close to the refrigerator. Due to the lower mounting height, microwave drawers are much safer to use than over-the-range models, plus it helps keep them hidden from view.
home-renovation-dilworth-kitche
home-renovation-gray-kitchen-marble-counters
Gray painted cabinets bring this space up to date, but pairing them with traditional marble countertops and brushed brass accents keeps the kitchen redesign from feeling too modern for the home.

Create a Focal Point

The floating bowed front cabinet hood creates an immediate focal point in this kitchen redesign. The brass and wood shelves flanking the hood provide a place for decorative and frequently used items, and the beveled subway tile backsplash (another update on a classic shape) pulls the two elements together.

Mixing open shelving with taller wall cabinets ensures there is plenty of accessible storage without the visual weight of extra wall cabinets.

home-renovation-dilworth-kitchen-redesign-charlotte-nc-before home-renovation-dilworth-kitchen-redesign-charlotte-nc-after
ReVision-Icon_Resize

Challenges & Goals

ReVision-Icon_Resize
Solutions

CLIENT LOGIN

Case Design/Remodeling of Charlotte is now ReVision Design/Remodeling!
This is default text for notification bar