Let's Socialize

Design Studio:
325-C Arlington Avenue

Charlotte, NC 28203
*By Appointment Only

Billing & Deliveries:
3421-M St. Vardell Lane
Charlotte, NC 28217

(704) 759-3920

hello@revisioncharlotte.com

Follow Us

Kitchen Remodel in Fort Mill, SC

This growing family of four lucked out when they scooped up this beautiful Fort Mill spec home as a foreclosure shortly after the housing crisis. Unfortunately, there were a lot of things wrong with it and a long list of features that just didn’t make sense. Determined to create the home of their dreams, they began tackling one large project at a time over the course of several years. After expanding their outdoor living spaces, updating their main suite, optimizing the laundry room, and redesigning their daughters’ bathroom it was finally time to tackle this kitchen remodel in Fort Mill, SC.
Spaces Included:
Kitchens
Location:
Fort Mill, SC
Project Scope:
Custom Redesign

Located between the main staircase and a long, narrow hallway, the kitchen sat somewhat detached from the main living spaces. It was dark, dated and covered in brown, but the worst part was the tiny, home plate shaped island that was constantly leaving bruises on their hips.

Since opening up to the family room wasn’t practical given the location of the staircase, we created a semi-open feel by widening the cased opening into the hallway. There had been a small drop zone there previously, but it didn’t feel like part of the kitchen space and just collected clutter. By opening up the wall separating it from the kitchen and giving the drop zone a new purpose as a beverage bar and coffee station, it quickly became a functional extension of the kitchen space. The interior LED cabinet lights make the cabinet glow, creating a feeling of spaciousness.

fort-mill-kitchen-redesign-kitchen-island-sink
The dark gray panel connecting the two wall cabinets is a subtle design element that adds interest to the room. LED up-lighting provides ambiance to the windowless kitchen.
fort-mill-kitchen-redesign-kitchen-island-seating
fort-mill-kitchen-redesign-kitchen-appliances
Full width lift-up doors on the lower portion of the wall cabinets makes accessing the contents inside a breeze. Antique mirror and traditional muntins on the doors above give the illusion of windows in the windowless kitchen and reflect light from the faceted island pendants.

“We’ve used ReVision Design for four projects, most recently a kitchen remodel. The design, support and communication from our lead craftsman was incredible. The project was completed in eight weeks, which was incredible given the scope of work. We highly recommend ReVision and look forward to working with them on future projects in our home!”

– Jason Baker, Fort Mill, SC

fort-mill-kitchen-redesign-kitchen-island-accent
The working side of the wide island keeps the microwave drawer easily accessible to the refrigerator, but hidden from view, while the back side provides additional storage for items that aren’t needed as frequently. Four stools ensure there’s plenty of space for a quick breakfast, homework or casual conversation during meal prep.

Fort Mill Kitchen
Redesign Details

The simple layout sprinkled with unpredictable design elements keeps this kitchen interesting. Traditional finishes like the white cabinets, antique mirror and glass pendants provide warmth against the cooler tones of the dark gray island and stainless steel appliances. The casual, linear nature of the shiplap backsplash and custom range hood keep this kitchen design down to earth and approachable, while also creating a sense of width and visual expansion.

fort-mill-kitchen-redesign-before-redesign fort-mill-kitchen-redesign-kitchen-island-seating

CLIENT LOGIN