Let's Socialize

Design Studio:
325-C Arlington Avenue

Charlotte, NC 28203
*By Appointment Only

Billing & Deliveries:
3421-M St. Vardell Lane
Charlotte, NC 28217

(704) 759-3920

hello@revisioncharlotte.com

Follow Us

Waxhaw Kitchen & Primary Bath Redesign

Updating their early 90s kitchen and primary bathroom was a long time coming for this couple. Tired Tuscan color tones, and inefficient use of space left them wanting something with more natural light, comfort, intentional space planning, and an elevated aesthetic better aligned with their stage of life.
Their extensive wish list included a reimagined floor plan in both spaces, the elimination of a large tub deck in the bathroom, and an awkward L-shaped island in the kitchen, intentional storage solutions with designated areas for specific appliances or tasks, professional-grade cooking appliances, and elegant details throughout with luxurious, classic finishes and contrasting materials for interest.
Spaces Included:
Bathrooms, Kitchens, Other Spaces
Location:
Waxhaw, NC
Project Scope:
Custom Redesign

After a lengthy collaborative process with our design team, their new kitchen and primary bathroom are more functional for their needs and full of unique, one-of-a-kind details. The bathroom now sports a much larger shower with porcelain slab walls to eliminate grout, a larger two-person walk-in closet, a separate make-up vanity for her, and a custom tile floor design. The kitchen traffic pattern has been improved with the help of a large, linear island facing the morning room. Coffered ceilings, crystal chandeliers, a walnut butcher block and weathered brick paired with a contrasting color palette and brass hardware elevate the space to welcome family and friends.

bath redesign revision remodeling bathtub
A custom mosaic tile “rug” paired with the cathedral ceiling and new wall treatment designate the clawfoot tub as the focal point of this primary bathroom.
bath redesign revision remodeling shower design
Custom linen cabinetry flanking the doors to the bedroom serves as practical storage and a grand entry. The X motif on the cabinet doors is repeated in the wood-look porcelain tile floor inlay.
kitchen cabinet knobs revision remodeling
Custom, monogrammed knobs on the linen cabinets epitomizes the one-of-a-kind details our clients wished for.
shower redesign revision remodeling
Two recessed niches for products are hidden in the wall with the transfer valves for the various shower heads and body sprays.
kitchen redesign revision remodeling
The deep smoky blue-gray paint of the kitchen island and dark hardwoods are offset by the light walls and coffered ceilings. Deep, wide drawers offer storage for everyday dishes right next to the dishwasher for easy access.
kitchen island redesign revision remodeling
The paneled refrigerator and pantry cabinetry blend into the perimeter to keep guests’ attention focused on the island and range.

An easily accessible, morning station with integrated pock-doors was built into the right side of the range wall to hide coffee, tea and a small microwave. Interior LED strips illuminate the space on dark mornings.

living room redesign revision remodeling
Our design team chose an image of a Laura Park painting to act as a placeholder in the rendering of the new fireplace design, and our client’s loved it so much that they commissioned her to paint one for their morning room. Shadowbox molding was carefully designed to fit the painting and new wall sconces.
kitchen cabinets redesign revision remodeling
Separate vanities with furniture-style feet and built-in framed mirrors elevate the wash spaces. The paneled wall treatment and floral wall covering adds elegant texture and interest.
bath redesign revision remodeling vanity design
A separate, lower vanity with shallower drawers for make-up, a hair accessory pull-out, and a large gilt mirror give the lady of the house a special place to get ready for everything from conference calls to cocktail parties.
shower redesign revision remodeling
Home to a former small closet and bulky HVAC return, the new curbless shower features a custom mosaic tile floor, an integrated linear shower drain, a long bench with a lower hand-held shower, and porcelain slab walls that were carefully grain-matched to create a seamless appearance.
kitchen design revision remodeling
The arched cabinet panel flanked by brick walls hides the range hood. The large width matches the scale of the room and creates a clear focal point while maintaining minimum clearances for safety and code compliance.
kitchen island redesign revision remodeling
Thoughtful details such as the open shelving at the back of the island for decorative serving pieces and recessed niches for cooking oils at the range ensure everything has a place in this kitchen.
kitchen redesign revision remodeling
A built-in paper towel drawer was high on this couple's list of must-have convenience features for their new kitchen design. A pull-out for trash and recycling rests below.
butlers pantry redesign revision remodeling
The modest butler’s pantry between the kitchen and formal dining room was updated with an integrated wine refrigerator, and a backless wall cabinet to allow the marble mosaic backsplash to act as a wall treatment behind their stemware collection.
High-contrasting built-ins repeat the elegant X pattern from the primary suite and offer functional storage for electrical components, games and decorative pieces.

Morning Room Facelift

Open to the kitchen and breakfast areas, the morning room could not be overlooked as part of this great room redesign. A two-story stone fireplace with raised hearth and cherry built-ins beneath a vaulted ceiling left the room feeling dark and dated. Our clients desired a classic, updated design and a softer color palette, so their commissioned painting by local artist Laura Park could act as the focal point. 

Two-story shadowbox molding on the fireplace perfectly frames their new wall sconces and artwork, while the cast stone fireplace surround offers a clean and classic, yet modern frame for the larger firebox. A marble hearth pulls everything together and adds a touch of formality.

The built-ins were replaced with a simplified design and fewer shelves to eliminate clutter. The dark paint color helps them to recede into the wall and offers a dramatic contrast to the lighter colors in the room. The vaulted ceiling was covered in wood paneling to add subtle texture and interest without competing with the other elements in the space.

bath redesign revision remodeling before bath redesign revision remodeling
ReVision-Design-Remodeling_Portfolio-Awards_Coty-Nari-2022

CLIENT LOGIN